Spokenjagers in Engeland hebben een bloedstollend filmpje online gezet van stemmen die werden opgenomen met een geluidrecorder, na een bezoek aan de ruïnes van een eeuwenoude kerk waar eeuwen geleden hekserij en satanische rituelen plaatsvonden.

De Old Church of St Mary and All Saints staat in het dorpje Ware, vlakbij Londen, en er werden in de jaren al veel fenomenen waargenomen, zoals grommende geluiden en een in zwart gekleed figuur die meerdere malen buiten op het kerkhof werd gesignaleerd. In 1978 zag een lokale vrouw ‘een leger van geesten uit de kerk macheren’.

De spokenjagers, de Cambridge Ghost Hunters, besloten op onderzoek uit te gaan in de kerk en het duurde niet lang tot ze beet hadden. Op de opnamen zijn vreemde geluiden te horen, gehamer, geneurie en stemmen waarvan er eentje “let me out” lijkt te zeggen. Bovendien zou er op een gegeven moment uit het niets een steen uit de lucht zijn komen vallen ter grootte van een voetbal.

“Er was niemand in de buurt en het kan geen vallend puin geweest zijn, want daarvoor was het rotsblok te groot”, vertel spokenjager Craig Jones. “Het was een halve voetbal groot en er weerklonk een dreun toen het de grond raakte.”

De Cambridge Ghost Hunters onderzochten ook het omliggende kerkhof. “We hebben alle graven onderzocht en er waren er heel wat van kinderen. Ze stierven bijna allemaal in november en december en gaan terug tot de jaren 1700. Velen van hen stierven rond Kerstmis door het koude weer. Het kan hier erg koud worden. Toen wij op onderzoek trokken, was het 8 graden onder nul. Onder de kerk zouden ook anonieme graven liggen van kinderen.”