Anthony Joshua slaat Poelev KO en behoudt titels! Daagt Tyson Fury uit! (Beelden)

Sportdec 13 2020, 10:28
Anthony Joshua blijft wereldkampioen in het zwaargewicht bij de boksbonden IBF, WBO and WBA, nadat hij tegenstander Poelev gisteren keihard knock-out sloeg. Meteen nadat hij won, sprak Joshua zich al uit over een match tegen Tyson Fury.
Poelev werd in de derde ronde voor het eerst tegen de grond gewerkt, maar de 39-jarige Bulgaar is een taaie en kwam weer overeind. Toch ging in de negende ronde het licht uit, nadat hij van Joshua een snoeiharde klap op zijn kin kreeg.

Tyson Fury uitgedaagd

Voor Joshua volgt nu waarschijnlijk een match met landgenoot Tyson Fury, de wereldkampioen van de WBC. En Joshua is helemaal klaar om Fury uit te dagen, zo liet hij direct na zijn gewonnen partij weten: 'Ik ben voor alles in. Wie wil Anthony Joshua in de ring zien tegen Tyson Fury in 2021? Ik ben in 2013 hiermee begonnen en sindsdien zit ik achter elke kampioensgordel aan' , aldus de bokser.

Fury reageert

Ook Fury reageerde gisteren direct in een video op Instagram: 'Ik wil met hem vechten en ik sla hem in drie ronden knock out' , liet de bokser weten.
Volgens Eddie Hearn, de bokspromoter van Joshua, belooft de match met Fury een heftige wedstrijd te worden. ' Vanaf morgen gaan we alles in het werk stellen om de partij tegen Fury van de grond te krijgen. Het is de enige partij waar het om draait in het boksen. Het wordt de grootste wedstrijd in de geschiedenis van het Britse boksen' , aldus Hearn.

Bekijk de trash talk, de keiharde KO en Fury's reactie hieronder:

=
Bron: Twitter, Telegraaf, Instagram