g89 uku badr

Badr Hari verliest van Uku Jurjendal: TKO! (beeld)

Sportokt 08 2023, 8:03
Badr Hari maakte gister zijn grote comeback bij Glory 89, maar moest het afleggen tegen zijn tegenstander. Na meerdere knockdowns en een voetblessure in Burgas tegen Uku Jurjendal moest hij de strijdbijl weer begraven en maakte de scheidsrechter er een TKO van.

Badr vs Jurjendal

De 38-jarige kickboks legende zou eigenlijk vorige maand in Parijs zijn comeback maken. Vanwege de aardbevingen in Marokko en Libie besloot Badr echter op de avond zelf niet te vechten. Glory vond snel een alternatief en plande het gevecht in Bulgarije tegen Jurjendal. De twee tegenstanders kwamen rustig op gang, maar Badr ging meerdere keren naar de grond en moest uiteindelijk vanwege een voetblessure de handdoek in de ring gooien. Het resulteerde in een technische knock-out TKO en een zwaar verlies voor de kickbokser.

Badr Hari comeback

Badr Hari is een naam die synoniem staat voor kracht, charisma en controversie in de wereld van het kickboksen. Geboren op 8 december 1984 in Amsterdam, Nederland, is hij uitgegroeid tot een van de meest opvallende figuren in de vechtsportwereld. Met een imposante fysieke aanwezigheid en een indrukwekkende staat van dienst, heeft Hari de harten van talloze vechtsportfans over de hele wereld veroverd.
Hari begon zijn kickbokscarrière op jonge leeftijd en werd al snel een opkomend talent in de sport. Zijn indrukwekkende vechtstijl, gebaseerd op een krachtige mix van technische vaardigheid en pure kracht, maakte hem tot een geduchte tegenstander in de ring. Hij vocht tegen en versloeg enkele van de grootste namen in het kickboksen, waaronder Remy Bonjasky, Peter Aerts en Gokhan Saki.
Hoewel Hari's prestaties in de ring bewonderenswaardig zijn, is zijn carrière niet zonder controverse geweest. Hij heeft herhaaldelijk problemen gehad met disciplinaire kwesties en is geschorst vanwege onsportief gedrag. Deze incidenten hebben zijn reputatie gekenmerkt, maar hebben zijn populariteit niet verminderd.
Over Badr Hari en zijn comeback waren en zijn de meningen erg verdeeld. Sommige boksfans vinden dat hij zijn tijd heeft gehad en zich moet focussen op andere dingen. Er zijn mensen die vinden dat hij ruimte moet maken voor de volgende generatie. Andere mensen zien hem nog steeds als de GOAT en gunnen hem zijn comeback in de ring.

Bekijk hier wat beelden:

remyonline 507999 1024x683
g89 uku badr 1024x682
Bron: GLORY, Instagram, Youtube