rico glory

Rico Verhoeven wint Glory Grand Prix toernooi! Haalt hard uit naar Jamal "Verban hem!"

Sportmrt 09 , 21:36
Rico Verhoeven heeft het 8-mans toernooi Glory Grand Prix in Arnhem gewonnen en is 500.000 euro rijker geworden. In de finale was Levi Rigters te geblesseerd om echt goed partij te kunnen bieden. Rigters ging de strijd echter aan, met bijna een sensatie in ronde 2 als gevolg.

Rico Verhoeven wint Glory Grand Prix

Tijdens de eerste ronde was het al duidelijk dat het niet meer zo lang zou duren, Rigters ging namelijk twee keer neer en had last van zijn been. Hij was echter alsnog heel dicht bij een stunt in ronde 2. Rigters leek al opgegeven, maar kwam vanuit het niets met een spinning backfist waarmee hij Rico totaal verraste en naar de grond werkte (Video hieronder). Verhoeven kreeg acht tellen, maar stond weer op. Rico kwam weer helemaal terug in de wedstrijd en won uiteindelijk met een TKO in ronde 2 toen Rigters voor de derde keer neer ging.

Jamal Ben Saddik

Iedereen heeft het echter ook nog steeds over het moment na de halve finale; het opstootje met Jamal Ben Saddik. Het liep helemaal uit de hand nadat Verhoeven en Ben Saddik elkaar zagen in de ring. Jamal maakt deel uit van het team van Rico's opponent Khachab en klom de ring in. Hij probeerde Rico te trappen maar werd tegengehouden.

Rico haalt uit naar Jamal

Rico heeft gereageerd en vindt dat Jamal na deze actie nooit meer mag kickboksen. 'Hij moet verbannen worden' Rico is woedend op Ben Saddik en zegt "Voor mij is het heel simpel. Ik heb hier eerlijk gewonnen. Hij zei dat de scheidsrechters mij hebben geholpen, maar dat is onzin. We moeten hem f***ing verbannen uit de kickbokswereld. Het is onacceptabel"