Dit zijn de 11 rijkste Nederlandse sporters van dit moment

Sportjun 08 2019, 11:44
Wanneer je aan rijkste sporters van Nederland denkt, denk je al snel aan voetballers die in het buitenland actief zijn. De lijst van 11 rijkste Nederlandse sporters bestaat echter niet alleen uit voetballers. De allergrootste verdieners zijn namelijk in een hele andere sport actief.

Dit zijn de 11 rijkste Nederlandse sporters van dit moment:

11. Georginio Wijnaldum: €24 miljoen
Georgino Wijnaldum speelde voor zijn komst naar Liverpool bij Feyenoord, PSV en Newcastle United. Bij zijn huidige club speelt hij in de schaduw van veel sterren, maar ze zijn maar wat blij met de Nederlander. Zo had hij met twee goals een groot aandeel in de 4-0 overwinning op Barcelona, waarmee Liverpool zich plaatste voor de Chamoions League-finale. Zijn vermogen bedraagt zo'n 24 miljoen euro.
253517356135
10. Virgil van Dijk: €25 miljoen
Virgil van Dijk verruilde Southampton in januari 2018 voor Liverpool, dat ongeveer 84,5 miljoen euro voor hem betaalde. Daarmee werd hij de duurste verdediger en de duurste Nederlandse voetballer ooit. En zijn carriere gaat momenteel als een raket. Behalve een plek in de Champions League-finale, werd Van Dijk uitgeroepen tot beste speler van de Premier League. En dat is terug te zien op zijn bankrekening: 25 miljoen euro.
virgil van dijk liverpool 2018 19 rphacop4yn1216qwffwzyx23r
9. Klaas-Jan Huntelaar : €30 miljoen
Klaas-Jan Huntelaar verlengde onlangs zijn contract bij Ajax, de club waar hij tussen 2006 en 2008 ook actief was. Vervolgens speelde hij bij Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 een flink vermogen bij elkaar, zo'n 30 miljoen euro.
rijkste Nederlandse sporters
8. Nigel de Jong: €32 miljoen
Nigel de Jong balde bij Ajax, HSV, AC Milan, Galatasaray en Mainz al zo'n 29 miljoen euro bij elkaar en verdient in zijn laatste dagen als prof nog wat laatste miljoenen in de woestijn, bij Al-Ahli. Zijn vermogen is zo'n 32 miljoen euro.
rijkste Nederlandse sporters
7. Wesley Sneijder: €39 miljoen
Wesley Sneijder begon zijn carriere bij Ajax, waarna hij bij Real Madrid, Internazionale, Galatasaray en OGC Nice speelde. Inmiddels is de recordinternational van het Nederlands elftal neergetreken in Qatar, waar hij bij Qatar Al-Gharafa zijn bankrekening nog verder spekt. Zijn vermogen is zo'n 39 miljoen euro.
1008x567
6. Max Verstappen: €40 miljoen
Max Verstappen is grote belofte van de hedendaagse Formule 1, en zijn team Red Bull betaald hem dan ook een dik salaris om hem binnenboord te houden. Behalve dat hij per seizoen 20 miljoen euro verdient, krijgt hij voor elk behaald wk-punt ook nog eens 45.000 euro en voor een ritzege 178.000 euro. Alleen vorig jaar harkte hij zo al 21,6 miljoen binnen. En dan hebben we het nog niet eens over zijn sponsordeal. De geschatte 40 miljoen is dan ook aan de voorzichtige kant. Bovendien is Max de jongste in de lijst dus vermoedelijk is hij over een paar jaar bovenaan terug te vinden.
5. Robin van Persie: €48 miljoen
Robin van Persie had een mooie carriere die hem langs Feyenoord, Arsenal, Manchester United en Fenerbahçe bracht en wist zeker in Manchester en Istanbul flink te cashen. Het vermogen van Oranje's topscorer aller tijden wordt geschat op 48 miljoen euro.
4. Andrelton Simmons: €52 miljoen
Tussen alle voetballers en Max Verstappen is Simmons in Nederland vrij onbekend. Dat betekent echter niet dat hij niet hartstikke binnen is. De honkballer tekende in 2014 een contract bij der Atlanta Braves, wat hem in een klap 52 miljoen euro opleverde.
r350612 600x400 3 2
3. Arjen Robben: €64 miljoen
Arjen Robben vertrok onlangs na maar liefst 11 seizoen bij Bayern München. De 35-jarige aanvaller gaat mogelijk nog een tijdje bij een Nederlandse club aan de slag, maar voor het geld hoeft hij het zeker niet meer te doen. Zijn vermogen bedraagt namelijk zo'n 64 miljoen euro.
2. Kenley Jansen: €92 miljoen
Met Jansen blijven we in de Major League Baseball. Het voordeel van Amerikaanse sportcompetities is dat ze verplicht zijn helderheid te geven over de salarissen, omdat ze zich moeten houden aan een salarisplafond. Hierdoor kunnen we het vermogen van onze honkballers vrij nauwkeurig uitrekenen. De All Star van de LA Dodgers tekende in 2016, toen we hem al een geschat vermogen van € 21 miljoen toedichtten, een nieuw vijfjarig contract dat hem gegarandeerd 80 miljoen dollar oplevert. Dankzij de dollarkoers komt de pitcher dit jaar uit op € 92 miljoen.
1. Xander Bogaerts: €153 miljoen
De geboren Arubaan Xander Bogaerts is een 26-jarige honkballer die dit jaar een contract tekende bij de Boston Red Sox, waar hij 12 miljoen euro per jaar gaat verdienen. Zijn totale vermogen wordt geschat op 153 miljoen euro.
bba8tq3