Staat wil uitstel opheffen avondklok! Honderden mensen claimen boetes terug!

Het kabinet wil dat de avondklok blijft tot er een hoger beroep over de zaak is geweest. Daarom heeft de Staat gevraagd aan het gerechtshof om de uitspraak over het opheffen van de avondklok te schorsen. Om 16.00 zal hierover vergaderd worden. Ondertussen claimen honderden mensen hun avondklokboetes terug.

Volgens advocaat Michael Ruperti gaat het om een groep die tegen de coronamaatregelen is. ‘Zij hebben als bezorgde burgers deelgenomen aan demonstraties, maar behoren niet tot de relschoppers,’ laat hij weten. Hij zal hun verzoeken rechtstreeks bij minister Fred Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) indienen.

Boetes onrechtmatig

Nadat de rechtbank vastgesteld heeft dat de avondklok per direct moet komen te vervallen, zijn de opgelegde boetes onrechtmatig, aldus de advocaat. Een aantal van zijn cliënten zouden de avondklok opzettelijke genegeerd hebben om een rechtszaak uit te lokken.

Naar de rechter

Mocht de minister de boetes niet terugbetalen of kwijtschelden, dan zal de groep naar de rechter stappen. Maar volgens Ruperti is één weg heel makkelijk: ‘Alle boetes in één keer van tafel halen.’

Ophef ontstaat

En het blijft niet bij deze groep mensen; door het hele land ontstaat ophef om de avondklokboetes. ‘Iedereen die boete heeft gehad bezwaar maken, Zo snel mogelijk!!!!!!!!!’, zegt iemand. Een ander schrijft: ‘Duidelijk lijkt me: Boetes onrechtmatig dus terugbetalen en Avondklok is van de baan. Oók al zou kabinet hoger beroep aantekenen, is avondklok van de baan.’ En nog iemand vindt: ‘Dit had nóóit gemogen! De avondklok is hartstikke onwettig! F*ck de overheid.’

Bron: Telegraaf, nu.nl

Lees ook: