Skip to main content

Het kabinet besluit deze week over een geleidelijke terugdraai van de lockdown in Nederland, zo melden ingewijden aan het ANP. Mogelijk zouden cafés en restaurants hun terrassen vanaf 1 juni weer mogen openen.

Trassen mogen weer open

Dit zou goed nieuws betekenen voor de horeca, een van de sectoren die de hardste klappen heeft gekregen door de coronacrisis. Kapperszaken mogen vanaf begin volgende week mogelijk hun deuren weer openen.

Het openbaar vervoer blijft vooralsnog alleen bedoeld voor noodzakelijke ritten voor mensen met een vitaal beroep. Ook zou het hier mogelijk verplicht worden om een mondkapje te dragen.

Verdwijnt het coronavirus nu het warmer wordt? Check het hier:

Restaurants en terrassen weer open op 1 juni 

In sommige gevallen kunnen dus restaurant vanaf 1 juni weer opengaan. Dat heeft premier Rutte tijdens een persconferentie bevestigd.

In de horecagelegenheid mogen dus op 1,5 meter regel maximaal 30 personen worden ondergebracht. Dat aantal is inclusief personeel. Er is ook een voorwaarde dat alle gasten aan een tafel kunnen zitten. Reserveringen moeten worden gemaakt en gasten moeten worden gevraagd of er gezondheidsproblemen zijn die op corona kunnen duiden. Het terras en de strandbar gaan mogelijk ook weer open op 1 juni.

Gaan musea en bioscopen ook open?

Vanaf 1 juni mogen het museum en de bioscoop ook weer worden geopend. Deze vallen onder dezelfde voorwaarden als het restaurant. Vanaf 1 juli hebben vakantiegangers meer ruimte. Mogelijk worden campings en vakantieparken weer geopend.

Vanaf 1 juli mogen er meer dan 100 mensen worden toegelaten

Dit geldt ook voor georganiseerde bijeenkomsten, zoals kerkdiensten en bruiloften. Na het overleg van de regering over de corona-crisis heeft het kabinet laten weten dat alle aanwezigen een afstand van 1,5 meter moeten aanhouden. Bovendien kunnen de versoepelingsmaatregelen alleen worden voortgezet als het coronavirus tijdens deze periode niet opnieuw verschijnt.

Als het virus nog onder controle is, gaan openbare toiletten en douches op campings en vakantieparken op 1 juli weer open.

Bron & Beeld: RTL Nieuws, De Utrechtse Courant, Youtube

Leave a Reply