Skip to main content

Acteur Thijs Römer heeft zijn straf eis te horen gekregen. Het OM (Openbaar Ministerie) heeft een werkstraf van 240 uur, 90 dagen gevangenisstraf waarvan 89 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 1 jaar tegen hem geëist.

Thijs Römer strafeis

Dit is geëist voor “het digitaal verleiden van drie minderjarige meisjes tot ontucht en het bezit van kinderp***o. Daarnaast moest hij zich verplicht laten behandelen.” “Ook moet Thijs Römer zich verplicht onder behandeling stellen bij De Waag. Eén dag gevangenisstraf dus en de maximale taakstraf voor de acteur“, aldus Saskia Belleman.

Celstraf

Dat ene dagje celstraf hoeft Thijs echter niet uit te zitten: “Volgens het OM kan die ene dag celstraf, die gezien het taakstrafverbod moet worden opgelegd, weggestreept worden door de twee dagen waarin Thijs Römer in verhoor zat.” zo meldt Jermaine Ellenkamp.

Lage straf?

“Dreigen met smaad en laster door de verdachte heeft niet gezorgd voor rust in de media. Ik ben van mening dat er geen strafvermindering aan de orde is gezien de media-aandacht.” aldus de OvJ.

Er is veel commentaar op de straf: ,,Serieus? Veel te laag dit. Werkstraf?”…. ,,Is dat echt alles? Eén dag zitten en 240 uur dienstverlening. Nena haar leven is kapot gemaakt.”

Bekijk hier de video voor meer info

Via AD, Twitter, Shownieuws