Skip to main content

Een bizar moment tijdens de Dodenherdenking in Breda gisteren live op TV. Plotseling zijn tijdens de twee minuten stilte schreeuwen te horen van een man.

Dodenherdenking verstoord

Dan begint een dronken man luid te schreeuwen. Hij roept o.a. dat hij als een militair had gediend. Hij zou een veteraan zijn maar toen iemand hem aansprak, begon hij nog meer herrie te schoppen.

Schreeuwende man

Hij zou al eerder in het park rond te hebben gelopen voor de dodenherdenking en vertelde tegen iedereen dat hij een veteraan is. Mensen negeerden de dronken man en probeerden uit de buurt te blijven.

Twee minuten stilte

Precies tijdens de twee minuten stilte kwam de dronken man het veld op. Hij schreeuwde dat hij in het leger heeft gezeten en ‘dingen moest doen waar de honden geen brood van lusten’. 

,Het is heel triest wat er is gebeurd” zegt de voorzitter van de stichting ,,Ik doe dit werk al tien jaar en zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Gelukkig werd de man vrij snel uitgeschakeld. Maar we zijn er helemaal van ondersteboven dat zoiets gebeurt. Je vraagt jezelf natuurlijk af: wat moeten we verwachten? Maar we moeten rustig blijven en ik ben een positief mens. Dus ik denk niet dat we de herdenking opeens anders moeten aanpakken.”

Bekijk hieronder het bizarre moment:

Via HvNL Dailybuzz

Leave a Reply