UFC Kampioen moet titel inleveren na weging! (Video)

Charles Oliveira schrijft geschiedenis op bizarre wijze. De UFC featherweight kampioen verliest zijn titel na het weegmoment.

Tijdens het officiele weegmoment was de Braziliaanse vechter een halve pond (een kleine 250 gram) te zwaar. Nooit eerder gebeurde iets dergelijks in de geschiedenis van de UFC. En dat alles slechts een dag voor de start van het UFC 274 toernooi.

Charles Oliveira

Charles Oliveira is van origine een Braziliaanse jiu-jitsu en MMA-vechter. De Braziliaan is niet geheel onbekend met geschiedenis schrijven (in positieve zin dan). Hij had met 15 jaar de meeste “submission wins” (waarbij de tegenstander zich overgeeft aan de winnaar), van de hele organisatie ooit.

Niet op gewicht

Vechters mogen voor “normale” duellen, een pond over hun contractueel bepaalde gewicht zitten. Voor titelgevechten is de eis echter dat je exact het gewicht hebt van het contract. De 32-jarige bokser kreeg na het eerste weegmoment een uur de tijd om die kleine 250 gram nog te verliezen voor een herkansing op de weegschaal. Het mocht helaas niet baten en dus schreef Charles Oliveira geschiedenis, maar niet hoe hij wilde. Ook na het uur woog de nu ex-kampioen helaas nog steeds een halve pond te zwaar.

Titelgevecht

In een interview met ESPN, geeft Charles Oliveira aan dat hij absoluut geen idee heeft waarom hij te zwaar was. Een kleine negen uur voor het weegmoment, tweette zijn trainer nog dat hij op gewicht was. Hij heeft sindsdien niets gegeten of gedronken, dus begrijot hij er niets van. Het gevecht van aankomense zaterdag zal doorgaan, maar Charles Oliveira maakt dus geen kans om de titel terug te krijgen. Enkel zijn tegenstander, de Amerikaanse Justin Gaethje, maakt kans op de titel.

Bekijk hieronder de beelden:

Bron: Youtube