Vader met 6 kinderen ontdekt die jaren afgezonderd in kelder Nederlandse boerderij zat

Vader met 6 kinderen ontdekt die jaren afgezonderd in kelder Nederlandse boerderij zat

Een bizar verhaal uit Ruinerwold: Een man en zijn gezin zaten jaren opgesloten en afgezonderd in een afgelegen boerderij zonder contact met niemand. Ze wachtten op het ‘einde der tijden’. Dat kwam vandaag aan het licht toen een 25-jarige zoon ontsnapte.

De eigenaar van de boerderij werkte niet mee aan het onderzoek en is opgepakt. De oudste zoon verdween zondagavond uit de boerderij en kwam totaal verward bij een kroeg in Ruinerwold. Daarna werd de politie gebeld.

De boerderij ligt verscholen achter de bomen en vanaf de hoofdweg is de boerderij vrijwel niet te zien.  Achter een kast in de woonkamer ontdekte de politie een trap naar de kelder. Daar woonde de vader en de vijf andere kinderen. De vader bleek enkele jaren geleden een herseninfarct te hebben gehad en lag in bed.

Ze hadden dus 0 contact met de buitenwereld en leefden volledig zelfvoorzienend. Zij hadden een groentetuin en een geit en hielden zich daarmee in leven. Een buurman wist er niets van en dacht dat de man alleen was. “Op het erf liepen volgens hem enkele ganzen en een blaffende hond.”

De kinderen zouden geen idee hebben dat er ook nog andere mensen op de wereld bestonden. Waar de moeder is, is niet bekend. De mogelijkheid bestaat dat zij ‘begraven ligt’ op het terrein.” aldus de politie.

Hieronder de kroeg eigenaar die het verhaal van de oudste zoon vertelt en beelden: