Video: Vriendin Peter R de Vries kijkt wél schokkende beelden moord “Laf als ik niet kijk”

Tahmina Akefi, vriendin van Peter R. de Vries, was dinsdag ook aanwezig tijdens de eerste zitting van de rechtszaak rond de moord. Dochter Kelly de Vries verliet de zaal toen de beelden getoond werden maar niet Tahmina.

Tahmina Akefi

Op het moment toen de beelden van de fatale aanslag op Peter in de rechtszaal werden getoond, bleef zij in de zaal zitten. “Peter heeft het meegemaakt. Het zou laf zijn als ik niet naar de beelden kan kijken.” Het was noodzakelijk de beelden te tonen voor de inhoudelijke behandeling. De dochter van Peter verliet de zaal wel bij het vertonen van de beelden. “Het is als zout strooien in open wonden“, vertelt Tahmina aan Hart van Nederland.

Schokkende beelden

Op dindag werd de eerste inhoudelijke zitting van de rechtszaak gehouden. Door het Openbaar Ministerie werd er een levenslange celstraf geëist voor verdachten Delano G. en Kamil E. Volgens Tahmina is dat de enige passende straf. De verdachten waren beide emotieloos toen ze de straf aanhoorden.

De tweede dag voor de inhoudelijke zitting zal plaatsvinden op 15 juni 2022.Op 14 juli aanstaande doet de rechtbank uitspraak.

De berichten van de opdrachtgever en reactie Kelly en Royce:

De video en reactie van Tahmina:

Bron: HartvanNederland