Vloggende bedelaar super populair: “Het geld stroomt binnen!”

bedelaar

Een 25-jarige bedelaar uit New York is begonnen met vloggen. Nu verdient hij maandelijks een dikke 3500 euro door zijn leven live te streamen en om donaties te bedelen.

Jovan Hill heeft geld nodig om zijn maandelijkse huur van 1300 dollar te betalen, om af en toe een joint te kopen en om zijn moeder te onderhouden. In ruil daarvoor vertelt hij de hele dag over zijn leven, zijn vrienden en reageert hij op het nieuws.

De Amerikaan is te volgen op YouTube, Periscope, Instagram en Twitter, waar hij in totaal 200.000 volgers heeft. Hij filmt zichzelf met zijn iPhone, schrijft de New York Times. Hij is drie keer per dag live te volgen via Periscope en die ‘uitzendingen’ duren tien tot dertig minuten. Elke video sluit hij af met de vraag of mensen wat geld willen doneren. Wie geld overmaakt draagt bij aan de ‘Jovan-Charity’.

In 2006 vroeg hij een keer online aandacht voor zijn oma, bij wie de stroom was afgesloten. Hij wilden een paar honderd dollar inzamelen, maar als snel stond de teller op 3.000 euro.

Bekijk hier een van zijn laatste video’s: