Voetbalsupporters helpen politie tegen relschoppers “Bescherm Je Stad”

Avondklok dag 3 en de chaos is helaas weer uitgebroken, vooral in Rotterdam en Zwolle. Maar er is nu opvallend tegengeluid tegen alle relschoppers. Harde Kernen voetbalsupporters in veel steden zijn het zat en roepen hun aanhang op om hun stad te beschermen.

Voetbalsupporters helpen politie

In o.a. Emmen, Maastricht, Groningen, Tilburg, Alkmaar, Almelo en Nijmegen zijn supportersgroepen de straat op om hun stad te verdedigen. 40 man liepen bijvoorbeeld in Alkmaar door de binnenstad om relschoppers aan te pakken.

Nijmegen

Ook in Nijmegen waren veel supporters op pleinen aanwezig: ‘Wij zullen dit niet toestaan. Onze winkeliers hebben het al zwaar en kunnen dit er niet bij hebben. Wij zullen dus onze stad verdedigen’, zo meldt de East Side & HKN.

Maastricht, Tilburg

In Maastricht meldt de harde kern van MVV: ‘Geen plunderingen en vernielingen in ONZE stad! ‘Voor degene die toch meent aan onze stad te moeten komen, we hopen dat de politie jullie vindt voordat wij dat doen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.’

In Tilburg melden Willem II supporters: “We blijven zolang als het nodig is. Ook na 21.00 uur. Daar hebben we wel een boete voor over. Dit is onze stad en die laten we niet vernielen”

Beelden en reacties hieronder:

Beelden van rellen in Rotterdam:

Bron: Voetbalprimeur, Twitter, Youtube