Voormalig Ajax-speler Jody Lukoki op 29-jarige leeftijd overleden

Jody Lukoki is op 29 jarige leeftijd overleden. Bronnen rondom de aanvaller, die werd opgeleid door Ajax, melden dat aan De Telegraaf. De doodsoorzaak is nog onbekend.

Loopbaan

Lukoki deed voorheen de jeugdopleiding van Ajax en speelde daar ook zijn eerste wedstrijden. Ondanks dat hij ruim dertig officiële wedstrijden speelde voor de Amsterdamse voetbalclub brak hij nooit echt door. Door Ajax werd Lukoki verhuurd aan SC Cambuur. In 2014 nam PEC Zwolle de aanvaller over.

In het seizoen 2020/2021 speelde de aanvaller in Turkije voor Yeni Malatyaspor, maar daarna kwam Lukoki terug in het huidige seizoen waar hij voor FC Twente zou beginnen. Maar door een kruisbandblessure heeft hij nooit een wedstrijd voor de club gespeeld. FC Twente en Jody Lukoki stopten het contract toen bekend werd dat de voetballer werd veroordeeld voor het slaan en schoppen van zijn vriendin.

Reactie FC Twente

FC Twente, de laatste werkgever van Lukoki, heeft gereageerd op het overlijden. “Het is ongelofelijk. Op deze jonge leeftijd. Zo triest. Dit is echt verschrikkelijk. We leven mee met zijn familie en vrienden”, zegt technisch directeur Jan Streuer.

Bekijk de beelden hieronder:

Bronnen: YouTube, De Telegraaf