Skip to main content

In 1 keer rijk worden en 30 miljoen winnen dat willen veel mensen. In de gemeente Woensdrecht is de gelukkige. Daar is namelijk iemand die 30 miljoen euro heeft gewonnen. Het opmerkelijke is echter dat het winnende staatslot is verdwenen

De winnaar heeft zich niet gemeld met zijn winnende lot en is ook niet eenvoudig te achterhalen. Volgens Thomas van Vessem van de Nederlandse Loterij wordt de prijs van de Oudejaarsloterij meestal snel opgehaald. “Vorig jaar kwam de winnaar op 2 januari meteen langs. Nu nog niet helaas. Als je een lot online hebt gekocht, dan weten we het meteen omdat je je gegevens hebt ingevuld.” Hij vertelt dat het lot automatisch wordt gestort: “Er wordt wel eerst even gebeld natuurlijk, anders schrik je je een hoedje.” Dat is bij een lot in de winkel wel anders, zoals in het geval van het winnende lot van 2023.”

Privacyregels tegenwoordig

Vanwege privacyregels is alleen het lotnummer te zien. Daaruit kun je halen welke kassa het winnende lot heeft verkocht vertelt van Vessem. Je krijgt niet alles te zien: “Je kunt alleen zien waar en hoe laat het lot werd gekocht maar niet wie de persoon is”.

Vanwege de privacyregels kan de Nederlandse Loterij is het ook niet mogelijk om de winkel waar het lot is gekocht te achterhalen. Het is wel bekend in welke gemeente het lot is gekocht: “Dat is nu Woensdrecht.”

Ongeloof

Waarom meldt een winnaar zich niet altijd meteen? “Een gekocht lot blijft vaak in een laatje liggen. Veel mensen denken namelijk: we winnen toch nooit wat. Maar mensen kunnen ook op wintersport zijn”.

Als de winnaar zich uiteindelijk meldt dan verloopt het proces altijd op dezelfde manier: “We controleren natuurlijk het lot en als die klopt, komen de felicitaties”, vertelt Van Vessem. “Hierna volgt ongeloof en paniek bij de winnaar”. Vervolgens krijgen de winnaars begeleiding: “Eerste hulp bij geluk” heet dat.

Bekijk hier de beelden

Bron: Instagram, AD, RTL Nieuws