Winters weer op komst! Kans op sneeuw volgende week!

Het klinkt als een 1-April grap maar dat is het helaas niet. De mooie warme lente dagen waren helaas van korte duur. Het wordt voorlopig weer even winter vanaf volgende week.

Rond Pasen zal de temperatuur namelijk flink omlaag gaan. Volgende week is er zelfs kans op sneeuw, zo meldt Weerplaza. Verwacht dus koude nachten en overdag maar een paar graden.

Winters weer

Vooral na de paasdagen tussen 6 en 9 april zal het best koud gaat worden: ,,Doordat de zon al best wat kracht heeft in deze tijd van het jaar, kan het land ondanks de koude lucht nog redelijk snel opwarmen. De enorme temperatuurverschillen die ontstaan kunnen ervoor zorgen dat zich soms gebieden met neerslag ontwikkelen. In de koude lucht kan dat vanzelfsprekend winterse neerslag opleveren in de vorm van korrelhagel en natte sneeuw, ook onweer lijkt mogelijk bij buien.” aldus meteoroloog Wouter van Bernebeek van Weerplaza.

Sneeuw

In Limburg is er ‘echte’ sneeuw mogelijk: “Het kan gewoon gebeuren. In 2016 sneeuwde het op Koningsdag (27 april) nog regionaal en twee jaar geleden viel begin mei zelfs nog wat natte sneeuw in Limburg.”

,,Het beste moment dat eventuele sneeuw blijft liggen is natuurlijk tijdens de nachtelijke uren, omdat er overdag al zoveel instraling van de zon plaatsvindt dat een sneeuwdek weinig kans maakt. Vooral in de wat hoger gelegen delen zoals de Veluwe en Zuid-Limburg kan het makkelijk even wit worden. En de middelgebergtes zoals de Ardennen, Eifel en het Sauerland kunnen mogelijk zelfs een flink pak sneeuw van 10 tot 20 centimeter tegemoet zien.”

Hieronder de grafieken en het weerbericht:

Bron: AD, Weerplaza