Zoveel spinnen zitten er gemiddeld in je huis en dit kun je er tegen doen

Zoveel spinnen zitten er gemiddeld in je huis en dit kun je er tegen doen

Het spinnenseizoen komt eraan. Over een tijdje komen de lange dunne poten weer uit alle mogelijke hoeken en kieren gekropen om je de stuipen op het lijf te jagen. Hoeveel spinnen gok je dat er gemiddeld in jouw huis zitten? Een stuk of zes, zeven misschien? Hooguit tien?

Hou je vast, want in een huis kruipen gemiddeld 1.500 spinnen. Ja, ook in een nieuwbouwwoning. Ze schuilen vooral op donkere plaatsen, in de keuken, de badkamer, het washok en helaas ook in je slaapkamer. Dit is wat je er tegen kunt doen:

Ga op vliegenjacht

Spinnen eten graag insecten zoals muggen, vliegen en motten. Wanneer je dus veel van deze insecten toelaat in je huis, komen daar veel spinnen op af. Probeer deze insecten dus te vermijden. Laat geen eten op je aanrecht staan, leeg je vuilnisbak zo snel mogelijk en hou ramen en deuren gesloten.

Dicht gaten

Spinnen zitten vaak verscholen in gaten en groeven. Wanneer je deze opvult hebben spinnen geen plek meer om te vertoeven en houden ze het snel voor gezien.

Zuig ze op

Voor minder dappere mensen is de stofzuiger dé ideale oplossing om de spin weg te halen. Kleine spinnen sterven aan een gruwelijke dood al stikkend in de stofzuigerzak. Tragisch, maar wel effectief.

Neem een kat

Altijd al een excuus willen hebben om een schattig katje te kopen? Katten eten spinnen! Zij willen je vast wel een handje helpen. Win-win situatie.

Spinnen in je Mond??
Krijg je al een beetje de kriebels? Bekijk hieronder hoe Qmusic-dj Joost onderzoekt of spinnen in je MOND kruipen als je slaapt.