Zuid-Afrikaanse corona in Nederland! Langere Lockdown “Seinen op Rood”

De besmettelijkere Zuid-Afrikaanse corona variant is nu ook in Nederland aangetroffen. Dat gebeurde bij een persoon uit de regio Midden- en West-Brabant. Deze dame/heer werd 22 december getest.

Zuid-Afrikaanse corona in Nederland

De ’Britse corona’ is nu al bij 50 vijftig mensen in Nederland aangetroffen, waarvan 30 uit het Zuid-Hollandse Bergschenhoek en omgeving. Hoewel de beide versies besmettelijker zijn lijken ze niet veel meer gezondheidsschade aan te richten.

Langere Lockdown

De kans is nu wel groot dat de huidige lockdown ook na half januari zal voortduren. Dat komt doordat de nieuwe infecties fors blijft stijgen. En dus de grote druk op de zorg toeneemt. Ook door de nieuwe virusvarianten wordt versoepelingen lastig, zo melden betrokkenen aan het AD.

“Seinen op Rood”

,,Zoveel seinen staan op rood. De Britse variant is volgens onderzoek een stuk besmettelijker en die is in Nederland aangetroffen, en de Zuid-Afrikaanse mutatie is nu ook opgedoken. Ik zie het heel somber in.” aldus het Outbreak Management Team (OMT)

OMT meldt dat door de nieuwe virusmutaties en de 2600 opgenomen patiënten ook striktere maatregelen niet uitgesloten zijn, o.a. een avondklok. “De herstart van het fysieke basisonderwijs zou als enige versoepeld kunnen worden. Maar ook dat is niet zonder risico’s. Het is heel goed oppassen.”

Premier Rutte zei deze week: ,,Helaas zien we nog altijd te hoge besmettingscijfers, het blijft te druk in de ziekenhuizen. De zorg wil weer gewone operaties kunnen uitvoeren bij mensen met andere kwalen zoals kanker. Ook daarom moet de druk van corona op de zorg worden verlaagd.”

,,We zijn niet van de één op andere dag verlost van het virus. Het is voor mensen individueel van groot belang dat ze het vaccin hebben gekregen, maar voor het land als geheel geldt dat het echt een tijd duurt voordat we het collectief met elkaar gaan merken.”

Hieronder de toespraak van Rutte vandaag:

Bron: AD, Telegraaf, Youtube