Akwasi wordt niet vervolgd voor laptop afpakken! OM reageert!

Vorige week heeft Akwasi tijdens een interview laptops van de journalist afgepakt na pittige vragen, het OM laat weten dat hij niet wordt vervolgd.

Het incident gebeurde voor het programma van Dit is de dag op NPO radio 1. Rapper en activist Akwasi heeft geen strafbaar feit gepleegd toen hij de laptop afpakte van de journalist. Dat laat justitie weten, ook wordt hij niet vervolg voor het intimideren en bedreigen. Na dat het OM de audio fragmenten bestudeerde zegt woordvoeder Evert Boerstra: “Wij zijn tot het standpunt gekomen dat hier geen sprake is van een strafbaar feit. Daarbij speelt mee dat de benadeelde partij geen aangifte heeft gedaan.”

Akwasi pakte laptop af en liep weg

De reden waarom Akwasi zo boos werd tijdens het interview en de laptop afpakte was omdat hij al had vermeldt dat hij geen aandacht wou geven aan de uitspraken van afgelopen zomer. “Op het moment dat ik een zwarte piet tegenkom in november, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht”. Waren de woorden die hij zei tijdens de BLM-demonstratie die heb blijven achtervolgen. Na dat de journalist hem hier toch vragen over stelde, liep hij zeg. De journalist zou de opnames verwijderen maar er was al een back up van gemaakt. Zo werd uiteindelijk het gesprek toch uitgezonden.

Bekijk het interview hieronder

Bron: Nieuws Nieuws