61264438 bsr agency scaled

Ajax spits Brobbey beschuldigd van opzettelijk blesseren RKC keeper "Hij wilde hem pijn doen"

Algemeenjul 02 2023, 17:30
Een heftig moment bij RKC en Ajax (2-3) afgelopen weekend zorgde dat de wedstrijd werd gestaakt. Ajax spits Brobbey probeerde de bal te heroveren en kwam hard in botsing met RKC keeper Vaessen, die roerloos bleef liggen en afgevoerd moest worden. Nu wordt de Ajacied beschuldigd van opzettelijk blesseren.

Brobbey

Het is ex Feyenoord en ADO Den Haag speler Harry van der Laan die meent dat er opzet was: "Iedereen had het over een ongelukkige botsing, maar dit heeft niets met een ongelukkige botsing te maken. Hij kan de keeper gewoon ontwijken. Hij kan over hem heen springen of hij kan er ruim omheen."

Beschuldigd van opzettelijk blesseren

Op beelden van het moment is te zien hoe Brobbey met zijn schoen tegen het hoofd komt van de RKC-keeper. Maar een trappende beweging is moeilijk te herkennen, toch meent Van der Laan zeker te zijn, hij herkent de situatie: "Ik heb dit tientallen keren meegemaakt. Normaal pakt de keeper de bal en spring jij eroverheen. Dat deed hij niet. Hij schopte hem zelfs tegen zijn hoofd nog even, kort. Dat is gewoon een heel zware overtreding. Hij wil hem niet doodschoppen, maar hij wil Vaessen wel pijn doen."
Anderen zijn het oneens met Van der Laan. Telegraaf journalisten Mike Verweij en Valentijn Driessen: "Dit deed hij absoluut niet expres. Daar is het de jongen niet naar. Je kon ook zien dat hij het niet bewust deed."

RKC keeper

De keeper Vaessen is inmiddels weer thuis en herstellende, hij reageert met: “Allereerst wil ik mijn collega’s van de medische staf én uiteraard ook de medische mensen van Ajax en het ambulancepersoneel enorm bedanken voor het snel en juist handelen. Ik heb begrepen dat er van alle kanten steunbetuigingen binnen komen. Via deze weg wil ik iedereen die met mij en mijn familie meeleeft enorm bedanken. Wij waarderen de steun enorm. Vanochtend heb ik kort kunnen videobellen met mijn teamgenoten, de staf en alle betrokkenen binnen RKC Waalwijk. Het was erg fijn iedereen weer even te zien. De eerste periode van mijn herstel bestaat uit het nemen van rust. Hierdoor zal ik de komende periode nog niet op alle berichten kunnen reageren”

Bekijk hier de botsing en een samenvatting

Bron: Voetbalzone, Youtube, BSR Agency