baudet non binair

Baudet zwaar onder vuur na gesprek met non-binair persoon "Jij bestaat niet!"

Algemeensep 02 2023, 10:21
Thierry Baudet staat zwaar onder vuur in Nederland na een discussie met een non-binair persoon. Baudet meent dat hij niet weet wat non-binair is en dat hij slechts twee geslachten kent. Vele woedende reacties volgden.

Baudet vs non-binair persoon

Baudet tijdens de discussie met de non-binaire persoon: “Wat is non-binair? Moet ik het even googlen? Oké. Maar ben je een man of een vrouw? Jij bent iets wat niet bestaat. Ik kan ook zeggen dat ik een alien ben, maar dat bestaat niet. Wij zijn mensen.”

Woedende reacties

D66-leider Rob Jetten reageert woedend op Baudet: “Je kunt iemand niet het beste toewensen als je niet erkent dat ‘hen’ er ook mag zijn. U ontkent voor heel veel Nederlanders die vrijheid, en de gevaarlijke taal die u daarbij bezigt zowel in het parlement als hier in deze uitzending. Dat leidt ertoe dat ik en heel veel anderen Twitter weer kunnen openen met nieuwe homohaat en nieuwe bedreigingen. Het gebeurt elke dag.”
De non-binaire persoon confronteert Baudet met zijn uitspraken en vraagt de politicus of hij zich verantwoordelijk voelt voor de bedreigingen die hij op straat krijgt. De politicus antwoordt met nee: hij voelt zich niet verantwoordelijk, maar keurt de bedreigingen niet goed “Ik vind dat het buiten het leven van kinderen gehouden moet worden. En verder wens ik je het beste toe”, aldus Baudet.

Bekijk hier de video

Via AD, NOS Debat