screenshot 22 06 2023 21 27 16

Delen vermiste duikboot Titan gevonden! Alle 5 inzittenden overleden

Algemeenjun 22 2023, 19:21
Dat wat iedereen vreesde blijkt helaas waar, de brokstukken die werden gevonden zijn van de vermiste Titan duikboot. Het bedrijf dat de duik organiseert OceanGate Expeditions gaat er vanuit dat de vijf inzittenden zijn overleden.

Vermiste duikboot Titan gevonden

De brokstukken werden gevonden op de bodem van de oceaan op zo'n 500 meter van het wrak van de Titanic. De kustwacht deelt mee dat de gevonden brokstukken "consistent zijn met een catastrofaal verlies van de drukkamer." De brokstukken komen overeen met een 'catastrofale implosie' van het toestel.

Alle 5 inzittenden overleden

" De zoektocht op de zeebodem gaat wel nog steeds door al weten we niet of de lichamen kunnen worden geborgen", aldus de Amerikaanse kustwacht zojuist op een persconferentie. OceanGate meldt dat dit een "buitengewoon trieste tijd is voor onze toegewijde medewerkers die uitgeput zijn en diep rouwen om dit verlies'.
"De hele OceanGate-familie is enorm dankbaar voor de talloze mannen en vrouwen van meerdere organisaties van de internationale gemeenschap die uitgebreide middelen hebben ingezet en zo hard aan deze missie hebben gewerkt."
"We waarderen hun toewijding om deze vijf ontdekkingsreizigers te vinden en hun dagen en nachten van onvermoeibaar werk ter ondersteuning van onze bemanning en hun families. Dit is een zeer trieste tijd voor de hele ontdekkingsreizigersgemeenschap en voor elk van de familieleden."

Hieronder de persconferentie en meer info:

Via YT, RTL Nieuws