quincy promes

Quincy Promes gaf medeverdachte een auto cadeau "Pinde het bedrag"

Algemeenjun 09 2023, 9:51
Quincy Promes is zoals je waarschijnlijk al weet hoofdverdachte in een zaak over de invoer van cocaïne. Een medeverdachte in de zaak, Marylio V. uit Purmerend, bleek in 2018 een auto cadeau te hebben gekregen van de voetballer. Ja, een auto. V. stond afgelopen vrijdag in de rechtbank voor drugshandel en witwassen.

Promes pinde de auto

Tijdens de tweede inleidende zitting liet de officier van justitie weten dat het Openbaar Ministerie weet dat V. niet de Audi in zijn bezit wiswaste. Daarentegen kreeg hij van Promes een Volkswagen T-Roc cadeau. “De politie heeft bankafschriften opgevraagd uit 2018, waaruit inderdaad blijkt dat Promes de aankoop van de Volkswagen heeft gepind”, daarna ruilde V. de T-Roc in voor de Audi. Op 25 april namen de autoriteiten de auto in beslag.

Promes in Rusland

Zelf was Promes niet aanwezig bij de rechtszaak afgelopen vrijdag. Het leek er al op dat de voetballer in Rusland blijft zodat hij niet wordt gearresteerd. Zijn advocaat bevestigde dit.
De voetballer en zijn medeverdachte staan terecht voor het invoeren van twee grote partijen cocaine via de Westerschelde en de haven van Antwerpen in januari 2020. Het gaat om een partij van 650 kilo en een van ruim 712 kilo.
Naast de invoer van de cocaine, staat V. ook terecht voor het witwassen van een kleine 18.000 euro. Dit is in contanten gevonden in zijn huis. Het is onder andere al bekend dat Promes en V. beveiligde berichten naar elkaar stuurden met een cryptotelefoon. Tijdens de vprige zitting in juni kwam aan het licht dat de verdachten een deel van de cocaine verloren, omdat de Belgische autoriteiten het onderschepte.

Bekijk hier de beelden:

Bron: YouTube
"}])