screenshot 23 6 2023 19 07 41

Video toont hoe de implosie van de Titan duikboot eruit zou hebben gezien (VIDEO)

Algemeenmei 23 2023, 16:19
Het heftige nieuws werd gisteren bekend gemaakt dat de bemanning van de Titan het niet heeft overleefd. Na een zoektocht van 4 dagen zijn brokstukken van de duikboot gevonden. Een implosie zou de oorzaak zijn, door de extreme druk zo diep onderwater, en daar is nu een video van in omloop die toont hoe dat eruit heeft gezien.
De brokstukken van de duikboot werden gevonden op de bodem van de oceaan op zo’n 500 meter van het wrak van de Titanic. De kustwacht deelt mee dat de gevonden brokstukken “consistent zijn met een catastrofaal verlies van de drukkamer.” De brokstukken komen overeen met een ‘catastrofale implosie’ van het toestel.

Implosie Titan duikboot

Deze implosie betekent dat het snel over was voor de inzittenden die, mocht er iets fout gaan, geen schijn van kans hadden tegen de immense druk zo diep onder water. Een implosie kan het menselijk brein niet eens waarnemen, het was slechts 30 milliseconden van duur.
De Amerikaanse marine zou de implosie zondag al gehoord hebben, ze begonnen bijna meteen met luisteren nadat het contact met de onderzeeër was verbroken. Het geluid van een vermoedelijke implosie in de buurt werd waargenomen en vervolgens gerapporteerd , schrijft het Amerikaanse Wall Street Journal.
Echter gingen ze door met zoeken, omdat geen andere tekenen van de implosie waren: "De Amerikaanse marine analyseerde akoestische gegevens en ontdekte een onregelmatigheid die overeenkwam met een implosie of explosie in de buurt van de plek waar de Titan-onderzeeër opereerde toen de communicatie verloren ging"

Hieronder de implosie en hoe het kon gebeuren

Bron: Daily Mail, RTL Nieuws, YT