Skip to main content

Zangeres Anouk zorgt voor nogal wat ophef met een bizarre post. Ze plaatst op een social media platform een opmerkelijk bericht dat ze menstrueert. Er is veel kritiek op haar bericht in de comments.

Anouk plaatst bizar bericht

De zangeres heeft het bericht geplaatst op de app Threads. Ze schrijft: “‘Je pipi eraf hakken, maakt je geen vrouw. Maar dit wel”. Gevolgd door de vraag of ze hiermee “gecanceld” zou worden. De post ontvangt veel kritiek, voornamelijk vanwege de manier waarop ze het onderwerp belicht. Ze concludeert dat het verwijderen van mannelijke genitaliën je niet per se een vrouw maakt.

De post heeft op Threads voor een hoop kritiek gezorgd, een hoop fans zijn teleurgesteld door de opmerkelijke uitspraak van de zangeres.

Veel reacties op Anouk’s bericht

Veel volgers, inclusief acteur Jan Kooijman, reageren teleurgesteld op haar bericht en vinden het jammer dat ze geen rekening houdt met de transgendergemeenschap. Zangeres Davina Michelle geeft aan dat een operatie iemand biologisch misschien geen vrouw maakt maar dat het wel kan helpen een persoon zich comfortabeler en gelukkiger te laten voelen in hun lichaam.

Tegelijkertijd zijn er ook veel reacties die Anouk’s bericht steunen, vanwege het belang van humor en de vrijheid van meningsuiting. Dit laat zien hoe complex en gevoelig het onderwerp is.

Bekijk hier het bericht van Anouk

Bron: Instagram, Threads, RealityFBI