Aziatische jongen racistisch belaagd door 20 jongens in Zaandam (Heftige Beelden)

Trieste beelden uit Zaandam, waar een Aziatische jongen racistisch werd belaagd door een groep agressieve jongeren. De jongen werd uitgescholden en kreeg zelfs een trap.

Aziatische jongen racistisch belaagd in Zaandam

Het gaat om de 16-jarige Y. uit Wormer. Hij was met wat vrienden in een park. Hi vertelt aan NH Nieuws dat hij zat te kaarten en iets wilde vragen aan twee meiden uit zijn vriendengroep. Daarna komen drie onbekende jongens langs en begonnen racistische dingen te roepen. “Ze riepen k*nkerchino en k*nkervriend” “Toen ik zei dat ik ze niets had gedaan, kwamen ze terug met zeven jongens.” 

“Op de grond lag de telefoon van een vriendin en die pakten ze af, omdat ze dachten dat ‘ie van mij was. Uiteindelijk kreeg ik de telefoon terug en gingen ze weg. Ik dacht dat het toen wel klaar was.” “Ze hadden duidelijk de pik op me en zeiden ‘coronachinees’.”Y.

20 jongens

De jongens kwamen toen zelfs met 20 man terug. “Ze hadden duidelijk de pik op mij, ook al had ik niks gedaan. Ze zeiden ook ‘coronachinees’ tegen me.”

“Ik moest ‘sorry baas’ roepen, maar dat wilde ik niet. Ik zei alleen ‘sorry’, ook al wist ik niet waarom. De jongens kwamen steeds dichterbij en uiteindelijk kreeg ik een trap. Daarna heb ik mij kalm en stil gehouden, zodat ze weg zouden gaan.”

“Ik wil laten zien dat dit soort dingen ook in Nederland gebeuren; hier speelt ook racisme. Ik word vaak uitgescholden en meestal doe ik dan niks, maar nu ben ik het zat. Veel Aziaten worden gediscrimineerd en mensen kijken er overheen.”

“Alle Aziaten worden over één kam geschoren. We zijn er klaar mee.”

Bekijk de heftige beelden hieronder:

Bron: NH Nieuws, Youtube

Bekijk ook: