BN’ers massaal in de bres voor Akwasi: ‘Het is zo’n fijne vent!’

Akwasi veroorzaakte deze week opnieuw een mediastorm nadat hij een EO-journalist bedreigde. De interviewer van de omroep stelde de rapper een reeks vragen die hem niet bevielen, waarna hij besloot de stekkers uit de apparatuur te trekken de laptops mee te nemen. De actie werd zwaar veroordeeld door de omroep en de Nederlandse Vereniging van Journalisten, maar gelukkig voor Akwasi zijn er veel bekende Nederlanders die hem een hart onder de riem steken.

Akwasi biedt excuses aan

Op Instagram bood Akwasi gisteren zijn excuses aan op Instagram. “Mijn reactie na het misgelopen interview met de EO is niet goed te praten. Ik ga bij mezelf te rade hoe dit heeft kunnen gebeuren en wat mijn rol binnen Omroep ZWART zal zijn. Voorlopig zal ik zwijgen”, schrijft hij.

BN’ers in de bres voor rapper

De post kan rekenen op veel likes van bekende Nederlanders, waaronder Claudia de Breij, Immanuele Grives en Tanja Jess. “Erkennen is kracht. We live and we learn”, schrijft vlogger Defano Holwijn. Iemand anders schrijft: “Je bent het slachtoffer van een wit systeem dat jou continu onderdrukt. Laat je niet kennen!” Ook schrijven veel mensen dat ze vinden dat Akwasi bij Omroep Zwart moet blijven en dat ze hem ondanks zijn foute actie blijven steunen.

‘Akwasi is een fijne vent’

Ook Angela Groothuizen, prominent lid van Akwasi’s Omroep Zwart, blijft hem steunen. “Ik zie steeds dat de pijn waar dit allemaal uit voortkomt overheerst en tot verkeerde acties leidt. Ik denk dat het diep zit, en dat het ook zijn motortje is. Het is een fijne vent die even rust moet nemen”, vertelt ze aan het AD.

‘Trumpiaanse actie van Akwasi’

Anderen zijn juist een stuk minder te spreken over Akwasi. “Volbloed Trump-gedrag”, noemt journalist Philip van Tijn het in weekblad Elsevier. Ook veel andere Twitteraars spreken schande van zijn actie en schrijven de activist voorgoed af.