Conor McGregor zet per direct punt achter MMA-loopbaan

Conor McGregor

Conor McGregor is per direct gestopt met MMA, zo maakt hij zondagochtend bekend via Twitter. Zijn afscheid kun je wellicht wel met een korreltje zout nemen, in 2016 en 2019 kondigde hij ook al aan met pensioen te gaan.

“Hey guys I’ve decided to retire from fighting. thank you all for the amazing memories! What a ride it’s been!”, schrijft The Notorious, die een speciaal eerbetoon aan zijn moeder brengt: ” Here is a picture of myself and my mother in Las Vegas post one of my World title wins! Pick the home of your dreams Mags I love you!
Whatever you desire it’s yours ❤️”

Veel critici denken dat de 31-jarige McGregor de aankondiging gebruikt als publiciteitsstunt om meer aandacht voor zijn volgende gevecht te genereren. In april 2016 gaf hij ook aan te stoppen, waarna hij voer maanden later terugkeerde in de UFC voor het gevecht tegen Nate Diaz. In maart 2019 zei de Ier opnieuw te zijn gestopt, om in januari weer de octagon in te stappen tegen Donald Cerrone.

Conor McGregor was de eerste MMA-vechter die erin slaagde wereldkampioen te worden in twee gewichtsklassen tegelijk.

Dana White heeft inmiddels ook op het afscheid van Conor gereageerd: “Mensen gedragen zich de laatste tijd nogal vreemd vanwege de coronapandemie. Maar als hij wil stoppen, moet hij dat absoluut doen”, aldus de UFC-baas.

Bekijk de aankondiging van Conor McGregor hier:

Bron & beeld: NU.nl, bleacherreport.net, NOS

Onlangs accepteerde McGregor juist nog de uitdaging van MMA-legende Anderson Silva: