Na twee jaar afwezigheid stapt Conor McGregor eindelijk weer de octagon in. ‘The Notorious’ neemt het op 6 oktober op tegen de Rus Khabib Nurmagomedov. In de T-Mobile Arena in Las Vegas vormt het gevecht tussen de Ier en de ongeslagen UFC-kampioen Nurmagomedov het hoogtepunt tijdens UFC 229.

Conor McGregor

Het laatste gevecht van McGRegor dateert van november 2016, toen hij de kampioensgordel veroverde op Addie Alvarez, dankzij een knock-out. Sindsdien liet McGregor zich niet meer zien in de ring en besloot UFC-voorzitter Dana White zijn titel af te pakken, waarna de 29-jarige Nurmagomedov de kampioensgordel veroverde door Al Iaquinta te verslaan Conor krijgt nu dus de kans om zijn titel terug te pakken.

Nurmagomedov stond tot dusver 26 keer in de ring en verloor nog nooit. McGregor staat op 21 overwinningen en verloor drie keer.

Dana White is blij met de terugkeer van McGregor. “Dit wordt voor beiden een ontzettend belangrijk gevecht. Voor de nog ongeslagen Khabib zou het een enorme mijlpaal zijn om Conor te verslaan. En Conor maakt natuurlijk zijn rentree na twee jaar afwezigheid. Het is misschien gek om te zeggen, aangezien hij zo populair is, maar in mijn ogen is hij een van de meest onderschatte UFC-vechters.”

The Mountain van GoT daagt Conor McGregor uit voor gevecht