Skip to main content

Het was een tijdje stil rondom de altijd zeer actieve Dave Roelvink op social media. Dave ging regelmatig viral met grappige posts maar de laatste weken werd er weinig geplaatst door hem. Nu is duidelijk waarom. Dave zit sinds drie weken in een afkickkliniek in Zuid-Afrika.

Dave Roelvink in afkick-kliniek

 ,,Het voelt zo machteloos.’’ zo maakt zijn vader Dries bekend in De Roelvinkjes gisteren op Videoland. ,,Als ik terugkijk naar deze serie, dan hebben we dus een hoop lol gehad, alleen is het toch niet helemaal goed afgelopen, want afgelopen week heeft Dave toch voor de tweede keer een terugval gehad. Hij stond hartstikke stevig in zijn schoenen, niet één incident. Maar dan ineens is er dat zwakke moment, met zulke grote gevolgen.”

Dries reageert

Dave heeft zelf de maatregel genomen, Dries: ,,Ik zag hem zitten, rechtop met grote ogen en een beetje angstig om hem heen kijkend. Ik voelde zijn polsslag en het leek net alsof hij een marathon had gelopen. Toen zei hij tegen mij: ik denk toch dat ik het weer niet alleen kan en ik wil me zo snel mogelijk weer op laten nemen.’’

Donny reageert

Broer Donny reageert ook: ,,Het voelt zo machteloos. Ik zou alles willen geven, alles willen doen, om hem daarvan af te krijgen. Je bent er natuurlijk zelf bij geweest, hoe we hem dan aantroffen. Wat hij zegt, hoe hij uit zijn ogen kijkt. Dat doet natuurlijk heel veel met me. Je krijgt flashbacks naar een nare periode. Je hoopt dat het niet zo ver gaat als toen.”

Honoria in tranen

Stiefmoeder Honoria barst in tranen uit: “Ik vind het zo erg voor hem. Zo erg. Hij is zo’n lieve jongen. Ja, hoe moet ik dat nou zeggen? Waarom? Ik hoop dat ze daar achter komen waarom hij die behoefte zo heeft. Wat triggert hem om constant die strijd met zichzelf te hebben?”

Dave had eerder al problemen met een drank- en drugsverslaving maar overwon deze toen: ,,Ik ben heel ver van mezelf verwijderd geweest en heb mensen om me heen pijn gedaan. Gun jezelf een kans om te herstellen, zoek hulp. Dat is het mooiste cadeau wat je jezelf kunt geven.’’

Bekijk hier de video en meer info

Via RTL, Videoland, YT, Beeld: Mediacourant