Met deze activiteiten verbrand je calorieën zonder naar de sportschool te gaan

verbrand je calorieën

De zomer zit er langzaam maar zeker weer aan te komen, wat voor veel mensen betekent dat ze zich weer zorgen moeten gaan maken over het feit dat hun lichaam nog niet helemaal ‘zomer-klaar’ is. Voor degenen die niet veel zin hebben om iedere dag naar de sportschool te gaan,  zijn er gelukkig ook veel activiteiten waarmee je calorieën verbrand, zonder dat je je kapot te fitnessen.

Met deze activiteiten verbrand je calorieën zonder dat je naar de sportschool hoeft:

1. Een warm bad nemen: 140 calorieën
Een uur in een warm bad liggen is goed voor het verbranden van 140 calorieën. Dat is net zoveel als een half uur wandelen!

2. Wiebelen: 350 calorieën
Mensen die niet stil kunnen zitten maar de hele dag wiebelen met hun armen en benen zijn een stuk beter af dan de stilzitters. De wiebelaars verbranden soms tot wel 350 extra calorieën per dag! Dan is dat frietje met mayo tijdens de lunchpauze er zo weer af.

3. Groene thee drinken: 183 calorieën
In Azië hebben ze allerlei wijsheden waar wij nog een hoop van kunnen leren. Zo kwamen ze er in Thailand achter dat mannen met obesitas 183 extra calorieën verbrandden, wanneer ze groene thee dronken. Oke, je moet wel drie tot acht koppen thee per dag drinken, maar dat is nog altijd een stuk minder moeite dan een uur op een fitnessaparaat.

4. Naar de sauna 200 tot 600 calorieën
De sauna is een ware calorieverslinder. Je zou er zomaar 200 tot 600 calorieën mee kwijt raken per uur. Net als met een warm bad zorgt de hitte ervoor dat je calorieën verbrandt. Hoeveel het er precies zijn is echter gissen, je verliest natuurlijk voornamelijk vocht en daar heb je niets aan.

5. Schoonmaken: 100 calorieën
De dagelijkse huishoudklusjes zoals (af)wassen, strijken, stofzuigen, misschien nog vervelender dan naar de sportschool gaan. Maar helaas kom je er niet onderuit. Wanneer je je bedenkt dat je met een uurtje afwassen en poetsen een extra 100 calorieën verbrand, wordt het misschien iets draaglijker.

Bron: HLN