Apple gaat super hard met hun iPhones en na de iPhone 8 en X is het tijd voor de nieuwe toestellen. Apple komt met een nieuwe najaarscollectie. Vanavond is de ‘’Apple’s Special Event” en de nieuwste toestellen zijn te bewonderen.  

Om 19:00 Nederlandse tijd zal bestuursvoorzitter Tim Cook het podium in het Steve Jobs Theater betreden en zal aan ongeveer 1500 internationale techjournalisten (en een hoofdredacteur van Lindanieuws) presenteren. Je kan het live volgen via www.apple.com.

Naar verluidt worden er 3 nieuwe iPhone 2018-modellen gepresenteerd: iPhone 9, iPhone XS en iPhone X Plus. De iPhone 9 zal een stuk goedkoper worden dan andere iPhones en lijkt op de iPhone X met Face ID, maar met een 6,1-inch LCD-scherm. De XS is de opvolger van de 5,8-inch OLED iPhone. IPhone X is de allergrootste iPhone ooit(6,5 inch!).

Naast de nieuwe Iphones is er ook een nieuwe Apple Watch: De Apple Watch Series 4. Het toestel heeft een groter scherm en het uiterlijk van de Watch is voor het eerst verandert. De nieuwe iOS 12 werkt op alle apparaten die nu op iOS 11 draaien. Het is vooral gefocust op de snelheid en de stabiliteit van oudere apparaten. Verder heb je met de iOS 12 meer inzicht in het accugebruik van de apps en Siri is meer van nut door Shortcuts.

Er is een kans dat de AirPads draadloos kunnen worden opgeladen en dat de accuduur ook verbeterd wordt.  Vanavond zullen we erachter komen.

Bekijk hieronder beelden van de nieuwe iPhone en hoe Apple de concurrentie voor wil blijven: