alex sozepolitie2

Alex Soze moet 100.000 euro betalen na niet offline halen van deze beelden (Beeld)

Entertainmentmei 17, 12:23
Alex Soze moet een dwangsom van 100.000 euro betalen. De vlogger negeert een uitspraak van de rechter eerder in maart. Daar werd bepaald dat hij beelden van een vechtpartij met de politie offline moest halen. Zelf was hij niet aanwezig bij de uitspraak, en ook heeft hij de beelden niet verwijderd.

Politie

Ook mocht Alex drie jaar geen politieagenten meer filmen. maar ging in hoger beroep tegen het besluit. Hij was het niet eens met de manier waarop hij werd aangehouden. Op de beelden is te zien dat de politie hem wilde aanhouden in het centrum van Groningen, maar de vlogger ging de strijd aan met de agenten. En ging op de vuist.

Video

De beelden van de poging tot zware mishandeling gingen viraal op videowebsite Dumpert. Waarop dus te  zien is dat agenten hem op 10 maart 2022 willen aanhouden in de Poelestraat in stad, maar daar wil hij niet aan meewerken. Agenten gebruiken pepperspray en hij wordt tot twee keer toe geteaserd. Ondanks dat lijkt hij weg te rennen.  
Tekst gaat verder onder de foto..

Uitspraak

Alex was het niet eens met hoe de arrestatie is verlopen, en besloot om in hoger beroep te gaan. Bij nader inzien legt hij zich nu dus toch neer bij de uitspraak. Dat betekent dat de maatregel na maart weer is ingegaan. Maar nu krijgt hij dus alsnog een boete van 100.000 euro, omdat hij de uitspraak van de rechter negeert.

Alex Soze

De vlogger haalt wel vaker het nieuws om zijn acties. Eerder gaf Alex al in zijn vlogs aan: "Ik woon in een container, ik heb geen auto en geen rijbewijs... Jep. Ik ben eigenlijk gewoon een loser, echt een loser. Maar waarom voel ik mij niet zo dan? Ik ben gewoon oprecht zwaar gelukkig. Ik voel me de bom. En dat stukje kan niemand voor mij bepalen. Omdat ik gewoon schijt heb."
Bron: Dagblad van het Noorden, YouTube Alex Soze