Eminem's vader Marshall Bruce Mathers overleden

Entertainmentjun 26 2019, 22:57
De biologische vader van Eminem is overleden op 67-jarige leeftijd zo meldt TMZ. De man waar Eminem helemaal niets mee had en hem in een track zelfs dood wenste.
Marshall Bruce Mathers Jr. stierf deze week in de buurt van Fort Wayne, Indiana. Dat melden familieleden en buren. Een familielid vertelt TMZ dat hij schijnbaar een hartaanval heeft gehad terwijl hij thuis was.
Eminem, wiens echte naam Marshall Bruce Mathers III is, heeft geen geheim gemaakt van zijn levenslange wrok tegen zijn vader en vermeldde vaak dat hij hem nooit persoonlijk zou willen ontmoeten. In hits als 'My Name Is' en 'Cleanin' Out My Closet ' benadrukt hij die gevoelens.
Volgens de moeder van Eminem, Debbie Mathers Jr. trouwde hij met haar toen hij 22 was en ze was 15, ze kregen hun zoon 2 jaar later. Ze gingen kort daarna uit elkaar en Eminem en zijn moeder vestigden in Detroit met haar familie terwijl Bruce naar Californië verhuisde waar hij 2 andere kinderen had.
Eminem heeft in interviews gezegd dat hij als kind brieven aan zijn vader schreef, maar ze kwamen altijd terug "terug naar de afzender". De rapper zei dat Bruce wel eens zou bellen terwijl familieleden oppasten, maar dat hij nooit echt met hem zou praten aan de telefoon.
In 2001 publiceerde Bruce een brief aan zijn zoon in een krant waarin hij zijn kant van het verhaal uitlegde - dat de moeder van Eminem hem weghield. Toch kwam Eminem kennelijk nooit in contact met zijn vader om zich te verzoenen.
Zo rapt Em in Cleaning Out My Closet: "My fa***t father must've had his panties up in a bunch ‘Cause he split, I wonder if he even kissed me goodbye. No, I don't, on second thought, I just f**kin' wished he would die. I look at Hailie, and I couldn't picture leavin' her side." Hieronder enkele videos waarin Em zijn vader noemt en uithaalt:
https://youtu.be/RQ9_TKayu9s