Man vindt 3 ton goud, zit vast en komt pas vrij als hij vertelt waar het ligt

Entertainmentdec 16 2016, 15:42
De Amerikaanse schattenjager Tommy G. Thompson vond in 1988 de grootste goudschat aller tijden, echter heeft hij nooit vertelt waar de buit ligt. Toen de autoriteiten achter hem aanzat dook hij onder.
Nu zit Thompson in de gevangenis en hopen de autoriteiten dat hij eindelijk zal vertellen waar al dat goud ligt. Maar Tommy houdt netjes zijn mond dicht.
De schat die hij vond zou van het schip de S.S. Central America zijn, dat zonk samen met 425 bemanningsleden en minstens 3 ton goud naar de bodem van de Atlantische Oceaan. 130 jaar lang lag waren schaterjagers op zoek naar dit schip en zijn fortuin en uiteindelijk vond Tommy G. Thompson hem.
[embed][/embed]
Deze vondst was 15 keer groter dan de grootste goudschat ooit. Jammer genoeg moest Thompson zijn goudvondst met meer dan 160 investeerders delen, die hadden geïnvesteerd in zijn expeditie. Iets waar hij niet zo veel zin in had.
Dus uiteindelijk sleepten twee van zijn grootste geldschieters hem daarom voor de rechter. Maar toen bleek de man spoorloos te zijn verdwenen. Na een klopjacht van twee jaar vatte de politie Thompson eindelijk bij de kraag in januari 2015. Maar er was nog steeds geen enkel spoor van de 3 ton goud.
Tijdens de rechtszaak pleitte Thompson zich schuldig en beloofde de exacte locatie te onthullen, maar deed dat niet. Volgens zijn advocaat kan de schattenjager zich niet meer herinneren waar hij het goud heeft verstopt. Thompson zit nog altijd vast totdat hij vertelt waar het goud ligt.