screenshot 3 3 2022 12 39 15

Met dit Nederlandstalige liedje gaat S10 proberen Eurovisie te Winnen!

Entertainmentmrt 04 2022, 12:28
S10 doet met het nummer De Diepte mee aan het Eurovisie Songfestival. De Nederlandse zangeres presenteerde het liedje donderdag in het Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam.

S10 - De Diepte

De Diepte is een rustig lied. De 21-jarige zangeres blijft ook tekstueel dichtbij zichzelf en zingt over onder meer donkere dagen en angsten. S10, oftewel Stien den Hollander, schreef eerder al nummers over haar psychische problemen waarvoor ze in het verleden ook in een kliniek is opgenomen.

Nederlandstalig

Van het lied was tot de presentatie alleen maar bekend dat het Nederlandstalig is. In 2010 was Sieneke de laatste act die het met een nummer in de eigen taal probeerde op het songfestival.
Voor S10 was het een emotioneel moment om haar songfestivalnummer te presenteren. De zangeres moest donderdag een traantje wegpinken nadat het liedje voor het eerst te horen was vanuit het Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. "Ik ben wel een beetje emotioneel", zei de 21-jarige zangeres na afloop in het NPO Radio 2-programma Aan De Slag!. Dat komt doordat ze "van ver" is gekomen. "Ik ben gewoon trots, ik doe het voor die Stien en alle andere mensen die op die plek zijn geweest. Dat raakt me: het kan gewoon goed komen."

Eurovisie Songfestival

Oud-songfestivalkandidaten als Duncan Laurence en Jeangu Macrooy mochten het nummer eerder al horen en waren enthousiast. "Ik vind het geweldig dat Nederland na zoveel jaar weer meedoet met een Nederlandstalig nummer. Ik houd van een goed verdrietig nummer en dit is dat zeker", zei Macrooy, die Nederland vorig jaar vertegenwoordigde. "Ik hoop dat mensen de songtekst gaan googelen, want het is heel mooi", reageerde Laurence.
S10 zingt haar songfestivalnummer De Diepte zaterdagavond voor het eerst live op televisie. De zangeres brengt het liedje ten gehore bij Matthijs Gaat Door op NPO 1, laat BNNVARA weten. Het Eurovisie Songfestival wordt van 10 tot en met 14 mei gehouden in de Italiaanse stad Turijn. S10 komt uit in de eerste halve finale.

Bekijk de video De Diepte hieronder:

De reacties zijn al zeer positief:

screenshot 3 3 2022 12 41 25 1024x698
Bron: ANP, Youtube