ontwerp zonder titel 3 20

Nieuwe Netflix Horror-serie scoort 95% op Rotten Tomatoes "Krankzinnig! Raakt je ziel"

Entertainmentokt 11 2023, 12:53
De show verschijnt vandaag 12 oktober op Netflix. Deze nieuwe Netflix-horrorserie heeft al een indrukwekkende score van 95 procent op Rotten Tomatoes. Deze langverwachte serie is het werk van Mike Flanagan, bekend van enge films zoals Oculus, Ouija: Origin of Evil evenals populaire Netflix-series als The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor dus het staat vast dat het angstaanjagend wordt.

Netflix serie houdt details grotendeels geheim

"The Fall of the House of Usher" is een interpretatie van het gelijknamige korte verhaal uit 1839 van Edgar Allan Poe. Zoals eerder gezien bij The Haunting of Hill House, heeft Flanagan er ook hier zijn eigen frisse en huiveringwekkende draai aan gegeven. Hoewel Netflix nog grotendeels de details van het plot geheim houdt, wordt in een korte samenvatting uitgelegd: "Roderick Usher (gespeeld door Bruce Greenwood) is de CEO van een corrupt farmaceutisch bedrijf, die zijn duistere verleden onder ogen moet zien wanneer elk van zijn kinderen op mysterieuze en brute wijze begint te sterven."

"Krankzinnig op de best mogelijke manier"

Carla Gugino, de ster van de serie, heeft eerder gesproken over het project: "Het is waanzinnig op de best mogelijke manier. Het bevat behoorlijk donkere humor, maar raakt ook diep in de ziel." In de reeks vertolkt Gugino het personage Verna, een 'gedaanteverwisselaar' wiens oorsprong herleid kan worden naar een - laten we zeggen - zeer bekend personage uit het werk van Poe.

Bekijk hier de beelden

Via: DB
"}])