Oud-kampioen Sem Schilt: “Rico moet proberen om Badr over de zeik te krijgen”

Entertainmentdec 10 2016, 15:20
Vanavond is zal het langverwachte gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven eindelijk losbarsten. 5-voudig wereldkampioen Sem Schilt blikt alvast vooruit.
De 2 meter 12 lange Semmy "Hightower" Schilt won in zijn carrière van beiden , maar verloor
ook een keer van Badr Hari, in 2009. Hij vindt het moeilijk om te voorspellen wie er als winnaar uit de ring zal stappen en heeft zelf ook geen voorkeur in gesprek met het DVHN: “Ik heb van beiden gewonnen, dus wie er ook wint, het maakt mij alleen maar sterker.”
Schilt kent van Hari en Verhoeven zowel hun sterke als hun zwakke punten: "De kwaliteit van Badr is dat hij voor de knock-out gaat. Hij heeft lef en durft zelfs met een lage dekking in te komen. Dat is zijn sterke punt, maar ook zijn minpunt. Hij is er gevoelig voor om gefrustreerd te raken. Rico is dat minder, maar als je hem onder druk zet dan heeft hij het wel lastig. De grote vraag hier is of Badr dit kan zonder zichzelf te verliezen."
Uit ervaring weet Schilt dat hoe langer de partij duurt, hoe meer het in het voordeel van Rico zal zijn: “Dit komt door fitheid, maar ook hoe Badr mentaal is. Hij heeft een kort lontje en het gaat goed tot het moment dat hij alles weggooit. Dat is een spannend stukje. Rico moet proberen om Badr over de zeik te krijgen, om te kijken of hij zijn woede kan beheersen. Daar is weinig voor nodig'
img 051016 089onlinebild