ps6

PlayStation 6 dichterbij dan verwacht! Wordt stuk duurder!

Entertainmentmrt 04 , 13:31
Sony bevestigde pas geleden dat de PlayStation 5 nu al 'oud' begint te worden en dat er snel een PlayStation 5 Pro gaat aankomen. Maar nu heeft een bekende leaker een analyse gemaakt en is op onderzoek gegaan: de opvolger Playstation 6 lijkt dichterbij dan verwacht.

Chiptekort

De PS5 was sowieso al lastig te verkrijgen door een wereldwijde chip tekort. Pas twee jaar na de lancering van de console kon je de winkel binnenlopen en 1 van de versies kopen. De hele begin periode van het moeilijk verkrijgen van de console heeft ook impact op het heden. Het lijkt alsof we de PS5 net thuis hebben en de nieuwste spellen zijn pas net uitgekomen, maar ervaring bewijst dat de Playstation 5 al 'oud' begint te worden.

Sony bevestigt: Playstation 5 is op leeftijd

Eind dit jaar wordt de PS5 'alweer' vier jaar oud. De vorige generatie consoles werden na zeven jaar vervangen door een nieuwere versie. Intern heeft Sony in 2020 al aangegeven dat deze generatie console korter zou meegaan. Tegen aandeelhouders heeft Sony zelfs bevestigd dat de PS5 verkopen niet meer stijgen, en dus trekken veel kenners en fans de conclusie dat de Playstation 6 er al weer bijna aan zit te komen.

Vervelend nieuws voor gamers

Vervelend nieuws voor gamers die net eindelijk de investering in een PS5 hebben gedaan, zeker gezien games nog maar net begonnen zijn met het volledig benutten van de hardware-kracht van de machine. Wel goed nieuws is dat het chip te kort waarschijnlijk de PS6 ook zal overkomen, dus zal er een lange overlap zijn tussen de PS5 en de PS6.
Fans klagen massaal dat Sony en Microsoft nu al aan het speculeren zijn over de nieuwe generaties consoles. Daarnaast staan de twee bedrijven voor een dilemma: of hij wordt extreem duur, of de hardware kracht word minimaal.

De Playstation 6 zal duurder worden

Waarom? Hardware-kosten. Tijdens de vorige generaties werden onderdelen zoals transistors en opslaggeheugen sneller goedkoper, waardoor Sony en Microsoft hun marges konden vergroten en dus voor hetzelfde geld met een nieuwe console meer kracht konden bieden.
Die prijstrend is echter al een tijdje gestopt met dalen. Wat betekend: de Playstation 6 zal duurder worden als Sony ondanks die trendbreuk een veel krachtigere console wil lanceren, óf de prijs blijft gelijk en we krijgen alleen een minimale upgrade.
Zelfs met een aankondiging eind 2025, op zijn vroegst, zou de PS6 waarschijnlijk pas eind 2026 gelanceerd worden. Voeg daar onvermijdelijke tekorten aan toe en je hebt nog jaren plezier van je huidige Playstation 5. Dus twijfelde je? Dan hoeft dat niet.
screen ps5 1024x1024

Bekijk hier de video

maxresdefault
Bron: Youtube, X
"}])