miketyson3

Regels gevecht Jake Paul en Mike Tyson weer veranderd, nu officieel gevecht! (Beeld)

Entertainmentmei 01, 11:33
Op 20 juli wordt voor velen het gevecht van het jaar, namelijk die van Jake Paul tegen Mike Tyson. Beiden mannen zijn vol op in voorbereiding voor dit gevecht, en op beelden van beide is te zien dat het er hard aan toe gaat en dat ze elkaar zeker niet gaan sparen die dag. De organisatie heeft ondertussen bekend gemaakt dat de regels (weer) veranderen, en het nu een officieel gevecht is.

Gevecht

De organisatie van het gevecht, Most Valuable Promotion, heeft bekend gemaakt dat het gevecht bestempeld kan worden als officieel gevecht. "The fight will officially be a sanctioned, professional fight by Texas Department of Licensing and Regulations." Sinds de aankondiging van het gevecht, staat het gevecht al ter discussie.

Regels

Dat betekent dat er nu meer op het spel staat dan voorheen. Mike Tyson heeft als professionele bokser als boks score 50-6. Nu dit dus een officieel gevecht is, wordt dit aan de scorekaart toegevoegd. Het laatste officiële gevecht van 'Iron Mike' was overigens in 2005. In dit gevecht zijn de rondes niet standaard drie minuten, maar twee. Ook de handschoenen zijn zwaarder dan normaal, 0,40 kilogram per handschoen.

Organisatie

Het opvallende aan dit gevecht is ook dat de focus ligt op een knock-out. Daarom heeft de organisatie gekozen voor zwaardere handschoenen en kortere rondes om de intensiteit te verhogen. Het gevecht is op 20 juli in het AT&T Stadium in Texas en het hele evenement wordt live uitgezonden op Netflix. 

Mike Tyson

Eerder vertelde Mike Tyson openhartig in een interview waarin hij opbiecht dat hij wel héél erg zenuwachtig is voor het gevecht met Jake Paul. Hij zei: "Weet je wat het is, ik ben doodsbang om de ring weer in te gaan."  Mike vertelde verder: "Het wordt een demowedstrijd, maar als je de regels opzoekt, zie je dat het geen oefenrondje wordt. Dat maakt het extra spannend. Maar naarmate de datum nadert, word ik minder bang." Overigens is er op 16 mei een live persconferentie over het evenement.
Bron: Instagram Mike Tyson