jake paul mike tyson

Mike Tyson vs Jake Paul gevecht gaat mogelijk NIET door! "Ongebruikelijke tests..."

Sportfeb 01 , 14:35
Slecht nieuws voor iedereen die uitkeek naar de bokswedstrijd tussen Mike Tyson en Jake Paul. Het gevecht kan mogelijk niet doorgaan. Dat melden Amerikaanse blogs na berichtgeving over een aantal tests die de boksers eerst moeten doorstaan.

Mike Tyson vs Jake Paul

Mike Tyson vs Jake Paul kan worden geannuleerd als de legendarische bokser een ongebruikelijke test niet doorstaat die in de vechtregels is vastgelegd. Eerder deze maand kondigde Tyson aan dat hij het op 20 juli zal opnemen tegen YouTuber-bokser Paul in het AT&T Stadium in Arlington, Texas. Mike Tyson zal 58 jaar oud zijn tegen de tijd dat hij de ring betreedt, 31 jaar ouder dan Paul.
Er wordt aangenomen dat de beide vechters willen dat het gevecht wordt geclassificeerd als een professioneel gevecht in plaats van als een exhibition, maar het Texas Department of Licensing and Regulations [TDLR] zal het laatste woord hebben. De TDLR zal een reeks ongebruikelijke tests uitvoeren die, als 'Iron Mike' faalt, ertoe kunnen leiden dat het gevecht wordt geannuleerd.

Ongebruikelijke tests

Een woordvoerder legt uit dat vechters ouder dan 36 jaar gunstige resultaten moeten laten zien van een elektro-encefalogram (EEG) en een elektrocardiogram (ECG). Een EEG wordt gebruikt om hersenaandoeningen te evalueren, terwijl een ECG wordt gebruikt om hartproblemen op te sporen. "We kunnen ook om aanvullende tests verzoeken als we denken dat dit gepast is". Als de tests een goed resultaat geven, zou de TDLR het gevecht als een exhibition kunnen classificeren.
Als dat het geval is, zullen Paul en Tyson bokshandschoenen van 16 ounce dragen in plaats van de traditionele handschoenen van 10 ounce die bij professionele gevechten worden gebruikt. Elke ronde zou twee minuten duren in plaats van drie, terwijl geen officiële juryleden het gevecht zouden scoren.
Via The Sun