Hoe steeds meer IJslanders slapend rijk worden met Bitcoin-mining

Entertainmentfeb 17 2018, 15:49
Steeds meer inwoners van IJsland ontdekken hoe ze slapend rijk worden met Bitcoin-mining. Het land heeft hiervoor de ideale omstandigheden. Nog dit jaar zullen de ‘Bitcoin-miners’ meer energie verbruiken dan alle huishoudens van IJsland bij elkaar.

Bitcoin-mining

Bitcoin-mining is het proces waarbij transacties van de cryptomunt worden gevalideerd. Hiervoor moeten complexe, wiskundige formules worden uitgerekend, waarvoor veel computerkracht nodig is. Wanneer je je computer hiervoor beschikbaar stelt, wordt je hiervoor in Bitcoin weer terugbetaald.

Slapend rijk worden met Bitcoin-mining

Probleem is echter dat het minen van Bitcoins gigantisch veel energie kost. En laten ze daar in Ijsland toevallig meer dan genoeg van hebben. Het land draait bijna helemaal op groene energie, wat elektriciteit goedkoop maakt. Bovendien moeten de zware computers gekoeld worden bij het uitvoeren van de berekeningen. Doordat het op IJsland sowieso al een stuk kouder is dan in de meeste plaatsen op de wereld, is hiervoor veel minder energie nodig. Steeds meer inwoners van het eiland kunnen zo dus slapend rijk worden met Bitcoin-mining.