75 mensen komen om bij vliegtuigcrash nadat piloot 15-jarige zoon laat sturen

Entertainmentdec 26 2017, 10:50
Dit verhaal over een vliegtuigcrash is al van enige tijd geleden maar is daarom niet minder bizar. Op 23 maart 1994 vertrekt Aeroflot vlucht 593, met een gloednieuwe Airbus 304-310, van Moskou naar Hong Kong, met aan boord 75 passagiers van verschillende nationaliteiten. Het vliegtuig zal zijn bestemming echter nooit bereiken.
Het incident vond plaats in jaren voor 9/11, toen cockpitbezoekjes van passagiers nog regelmatig voorkwamen. Vlucht 593 wordt gevlogen door de Russische gezagvoerder Danilov en zijn co-piloot Kudrinsky. Aan boord bevinden zich de 15-jarige zoon en 12-jarige dochter van Kudrinsky.
Wanneer het vliegtuig de drukke vliegzone rond Moskou heeft verlaten, wordt het vliegtuig op de automatische piloot gezet, en verlaat gezagvoerder Danilov de cockpit om een rustpauze te nemen. Op dat moment willen de kinderen van Kudrinsky wel even een kijkje nemen hoe hun vader het vliegtuig bestuurd.
c7ofqj0wkaaygbg
Voor Kudrinsky’s zoon Eldar blijkt kijken echter niet genoeg. Hij wil ook wel even op de pilotenstoel zitten en het stuur vasthouden. Kudrinsky geeft hem toestemming en laat Eldar doen alsof hij het toestel bestuurd. Vervolgens wil Kudrinsky het vliegtuig weer terugzetten in de autopilot instellingen, echter veroorzaakt de stuurbeweging van Eldar een conflict in het systeem.
c7mfsboxuaapnch
Het vliegtuig begint zijwaarts te dalen en Danilov komt de cockpit inrennen om te kijken wat er aan de hand is. De piloten proberen het toestel nog onder controle te krijgen maar het is al te laat. Het vliegtuig raakt in een spin en twee minuten en zes seconden later stort het neer, waarbij alle inzittenden om het leven komen.