Dit is waarom je van slecht overgewicht krijgt

Entertainmentnov 17 2018, 15:23
Wanneer je wel eens een nachtje (veel) te kort hebt geslapen, weet je dat de kans groot is dat je de volgende dag niet te genieten bent en alles behalve productief op school of je werk. Er is echter nog een hele andere reden waarop slaaptekort van invloed is, namelijk je gewicht.
Wetenschappers ontdekten dat mensen die slecht hadden geslapen de volgende dag veel meer aten. Gemiddeld werkten ze zelfs 385 calorieen extra naar binnen, wat neerkomt op een lichte maaltijd. De proefpersonen die minder sliepen aten bovendien meer vette voeding en minder eiwitten. De reden hiervoor is doordat te weinig slaap je hongerhormonen leptine en ghreline ontregelt. Ook heb je minder discipline als je moe bent, waardoor je makkelijker naar snacks grijpt.
Een ander bijkomend gevolg van weinig slaap was ook dat deelnemers minder sportten, omdat ze zich daar te moe voor voelden. De onderzochte personen de minder dan 7 uur sliepen kwamen gemiddeld een halve kilo aan in negen dagen.
Goed slapen heeft nog meer voordelen: Het is bewezen: van lang slapen wordt je knapper!
Al langer is bekend dat weinig slaap hongerig maakt. Dat komt doordat een slaaptekort de hongerhormonen leptine en ghreline ontregelt. Daarnaast grijp je als je moe bent eerder naar lekker eten om jezelf te troosten en omdat je minder discipline hebt.

Check de video voor meer info:

/
"}])