pexels pixabay 265685 scaled 1

Zo stream je op reis je favoriete films en series!

Entertainmentaug 30 2022, 12:01
Zit je net in een spannende serie en ga je een paar weken naar het buitenland? Dan heb je natuurlijk geen zin om al die tijd te wachten voordat je verder kunt kijken. Gelukkig hoeft dat niet!
Op deze drie manieren kijk je namelijk ook op je vakantieadres lekker series, een film of een spannende sportwedstrijd.

1. Streamen via internet

Sinds 2018 zijn in Europese Unie landen dezelfde tv-apps beschikbaar als in Nederland. Dit betekent dat je hier deels dezelfde content van providers te zien krijgt als thuis. Helaas zijn niet alle programma’s van Nederlandse streamingdiensten in het buitenland beschikbaar, omdat ze niet overal uitzendrechten hebben.
Ga je op reis buiten Europa? Dan is de kans groot dat je alleen lokale zenders kunt ontvangen, omdat Nederlandse streamingdiensten geen uitzendrechten hebben in het land waar je bent. En doordat jij op een ander IP-adres bent dan in Nederland, krijg je geen toegang tot de content.

2. Online kijken via een Virtual Private Network (VPN)

Met een Virtual Private Network (VPN) blijf je wel gewoon kijken. Een VPN verbergt namelijk je IP-adres, zodat niet zichtbaar is waar je aan het internetten bent. Je kunt de server verbinden met een ander land, bijvoorbeeld Nederland. Voor de website of streaming-service die je bezoekt, lijkt het alsof je in Nederland bent, waardoor je toegang krijgt tot de content en je eenvoudig je favoriete serie verder kijkt
Om series, films en programma’s te kijken, heb je natuurlijk wel een online verbinding nodig. Die vind je op steeds meer plekken wereldwijd. Het slurpt echter wel veel data als je via tv-apps als Ziggo Go kijkt. Hierdoor gebruik je alle data uit je bundel en maak je extra kosten. Stream daarom alleen via wifi.

3. Satelliet-televisie via het internet

Als je naar een huisje of een camping in een afgelegen gebied gaat, kan de verbinding slecht zijn of er zelfs helemaal geen wifi zijn. Een optie is dan om satelliet-televisie te kijken via het internet.
Online satelliet-tv is gratis als je alleen zogenoemde Free to air zenders (FTA) wilt ontvangen. Als je ook online wilt kijken heb je een internet en tv pakket nodig. Je hebt ook eenmalige kosten voor de randapparatuur. Je krijgt wel toegang tot een groot aantal zenders en kijkt zo ook op vakantie chille films, series en programma’s.
Beeld: Pexels