Zweedse bevolking moet zich voorbereiden op OORLOG van regering

Entertainmentmei 23 2018, 12:42
In zweden vraagt de regering aan hun bevolking zich voor te bereiden op een oorlog. Het ministerie van binnenlandse zaken stuurt naar alle 4,8 miljoen huishoudens een brochure over hoe ze zich kunnen voorbereiden om een oorlog. De brochure Om krisen eller kriget kommer (als er een crisis of oorlog uitbreekt) legt uit hoe mensen aan kunnen zorgen voor basale zaken als voedsel, water, warmte. Zo krijgen ze de raad om waterflessen, warme kleding, slaapzakken en niet-bederfelijke levensmiddelen op te slaan.

Grote spanningen

‘Hoewel Zweden veiliger is dan veel andere landen, zijn er nog altijd bedreigingen voor onze veiligheid en onafhankelijkheid. Als u voorbereid bent, dan verbetert u mee de capaciteit van het land om met grote spanningen om te gaan.’

Cyberaanvallen en terroristisch gevaar

De brochure, geïllustreerd met plaatsen van sirenes, straaljagers en mensen op de vlucht, bereid de mensen ook voor op cyberaanvallen en terroristisch gevaar. Er wordt ook uitgelegd waaraan je fake nieuws herkent.

Dienstplicht

Voor het laats was er zo’n brochure in 1961, op het hoogtepunt van de Koude Oorlog. Maar de regering vindt de wereld steeds gevaarlijker worden en voerde daarom vorig jaar ook weer de dienstplicht in. En nu dus ook nog een waarschuwing, zou er dan echt een oorlog komen?

Kijk hieronder hoe Japan zich voorbereid:

"}])