Nieuwe Lion King is angstaanjagend realistisch: 'Tranen gegarandeerd!'

Films & Seriesjul 16 2019, 21:00
Woensdag 17 juli is het eindelijk zo ver: dan verschijnt de langverwachte remake van de Disney-klassieker The Lion King in de bioscoop! En zelfs de stoerste biker kan beter zorgen dat hij een doosje tissues bij de hand heeft want tranen zijn bijna gegarandeerd.
Bij het origineel uit 1994 kunnen al niet veel mensen het droog houden, maar de remake zal zo realistisch zijn dat hij bijna niet van het echt te onderscheiden is.
Musicalzangeres April Darby, die de stem van Nala insprak voor de Nederlandse versie, kreeg al een impressie te zien. "Wat ik tof vind, is dat alles in deze versie zo herkenbaar is. Sommige dieren in de tekenfilmversie lijken nauwelijks op echte dieren. Hier oogt alles levensecht. Wanneer je als kind door de dierentuin loopt en de Lion King hebt gezien, kun je zeggen: 'Kijk, daar ligt Simba!' Dat is toch bijzonder."
Het verhaal gaat letterlijk over leven en dood, niet echt een onderwerp die je snel bij een kinderfilm verwacht, vindt ook bioloog Arnold van Vliet van de Universiteit Wageningen. "Het moment in de tekenfilm dat Simba zijn vader verliest, staat bij ons garant voor tranen op de bank."
"Ik ben benieuwd of mijn kinderen het aankunnen wanneer ze deze scène in de nieuwe versie zien. Maar juist omdat alles zo realistisch is, wek je ook een bepaalde interesse voor de natuur op. En dat is, juist nu, ontzettend belangrijk. De afstand tussen mensen en de natuur is groter dan ooit, en de komende jaren neemt die druk alleen maar toe. Daarom is het essentieel dat kinderen geïnteresseerd raken in de natuur."

Bekijk hier vast de trailer van de remake van The Lion King: