Geert Wilders woest op Amsterdamse burgemeester na Damprotest: ‘Weg met Halsema!’ (Video)

Geert Wilders opent de aanval op Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Afgelopen maandag werd er massaal tegen racisme geprotesteerd op de Dam. De grote opkomst zorgde voor veel kritiek. Er werd namelijk absoluut geen rekening gehouden met de ‘anderhalvemeter-regel’.

Burgemeester onder vuur

Vooral de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, stond onder vuur. Waarom heeft zij niet ingegrepen terwijl de demonstratie online allang bekend is? Dat vraagt Geert Wilders zich ook af tijdens een vragenuur.

Woest op Halsema

Geert Wilders is is woest op Halsema. ‘We houden ons allemaal aan de corona-regels. Behalve als je van burgemeester van Amsterdam bent, van GroenLinks bent en Femke Halsema heet. Dan heb je lak aan de regels. Dan laat je 5000 van je linkse vriendjes op de Dam zij aan zij leuzen schreeuwen.‘, zegt Wilders in het vragenuur.

Weg met de burgemeester

Volgens Geert Wilders is er maar één oplossing: ‘Femke Halsema moet op staande voet worden ontslagen als burgemeester. En dat is ook de enige vraag die ik aan het kabinet heb: bent u bereid burgemeester Halsema per direct, op staande voet, te ontslaan?’

Twitter reacties

Wat vind jij? Is Femke Halsema verantwoordelijk of niet? Op Twitter krijgt Wilders in ieder geval veel steun. ‘Halsema dient op te stappen. Over een paar weken zitten de ouderen weer binnen. Niemand doet nog iets met de routekaart en de 1,5 meter. Die vertrouwen de overheid niet meer. Ik hoor niets anders’, zegt iemand. Een ander reageert met: ‘Absoluut! En als Rutte ons nu nog buiten de anderhalve meter afstand wil opleggen is hij geen haar beter!

Bekijk het betoog van Wilders in onderstaande video:

Bron: YouTube, Twitter

Pas op met wie je bedreigt op Twitter!