Skip to main content

Het nieuws schokte heel Nederland: een man die twee kopers, een man en een vrouw, van zijn huis doodschoot in Weiteveen. Politie en buren maken nu steeds meer bekend over wat er precies gebeurd zou zijn waardoor het zo vreselijk kon escaleren, met Richard K als de verdachte schutter.

De politie van Weiteveen meldt o.a. dat er vele meldingen van alle betrokkenen binnen kwamen, zowel de verdachte als de om het leven gebrachte man en vrouw. “Het gaat om meldingen over overlastgevend of strafbaar gedrag. We zijn ermee bekend dat er sprake is van een al langer lopend conflict. Dit verhaal heeft nadrukkelijk twee kanten. We kunnen niet ingaan op de details gezien het lopende onderzoek.”

De politie over de emotionele beelden van Richard K en zijn vrouw: “Beelden en verhalen worden veelvuldig gedeeld, maar dit geeft slechts een deel van de achtergronden weer. We wijzen erop dat er twee mensen om het leven zijn gebracht. Zij laten jonge kinderen en andere familieleden achter.” De kopers hadden vanwege gevoelens van onveiligheid hun zoontje van de plaatselijke voetbalclub gehaald. “Het zat kind sinds een half jaar niet meer bij de vereniging.”

De emotionele video van Richard K (hieronder te zien) waarin hij zegt dat zijn gezin bedreigd en gepest is geweest zorgt voor enorm veel emotie en reacties online. Veel mensen tonen begrip voor zijn reactie om zijn gezin te beschermen maar praten wat hij uiteindelijk heeft gedaan niet goed. Het AD sprak meerdere mensen uit de omgeving, vrienden en buren van de betrokkenen die bevestigen hoe deze ruzie van beide kanten geëscaleerd zou zijn: “De doodgeschoten kopers van het ouderlijk huis van Richard K. voelden zich door hem ook maandenlang geïntimideerd en bedreigd,” aldus een goede vriend en oud-buurman. “Richard K. zou het zoontje van de doodgeschoten ouders met een motor hebben geïntimeerd, ook zou er dit weekend een ruzie ‘met kopstoot’ zijn geweest.” aldus de bron aan het AD. Lees hier het hele artikel van AD met meer details:

Bekijk hier de heftige beelden en de meer info: